Zakopane, 30 maja 2018 r.

II Międzynarodowe Forum Energetyka i Środowisko

EKOZAKOPANE 2018 przed nami!

W niedzielę 3 czerwca w Zakopanem, rozpocznie się II Międzynarodowe Forum Energetyka i Środowisko EKOZAKOPANE 2018. To jedno z najważniejszych wydarzeń dotyczących ochrony środowiska. Podczas Forum odbędą się liczne prelekcje i dyskusje dotyczące innowacji oraz eko-trendów, a także premierowe pokazy najnowszych technologii i rozwiązań dla biznesu. W programie przewidziano również wiele atrakcji dla gości i mieszkańców. EKOZAKOPANE 2018 wraz z wydarzeniami towarzyszącymi, potrwa od 3 do 6 czerwca.

Eko-przyszłość to dziś

II Międzynarodowe Forum Energetyka i Środowisko EKOZAKOPANE to strategiczne spotkanie ekspertów z obszaru ochrony środowiska, energetyki, najnowszych technologii, świata biznesu, władz samorządowych i administracji. Uroczysta inauguracja Forum zaplanowana jest na wtorek, 5 czerwca.

Podczas Forum odbędą się liczne prelekcje i debaty na temat eko-innowacji, eko-trendów i najnowszych rozwiązań ekologicznych dla biznesu. W czterech strefach tematycznych – strefieZIELONEJ, strefieNIEBIESKIEJ, ekostrefieINNOWACJIstrefieKULTURY zostaną poruszone m.in. kwestie elektromobilności, gazo-mobilności, kontroli smogu czy ekologicznych rozwiązań w miastach i na terenach wiejskich.

Szczegółowy program dyskusji na www.ekozakopane.pl.

Triumf innowacji

Niezwykle ważnym punktem programu będą również premierowe pokazy najnowszych technologii, m.in. premiera pierwszego polskiego samochodu elektrycznego dla logistyki Elimen-EVN1 oraz pokaz Raptora – osobowego pojazdu powietrznego. Podczas wydarzenia odbędzie się uroczyste wręczenie Krajowych Nagród Ekologicznych EKOJANOSIK – Zielona Wstęga Polski, które jest prestiżowym wyróżnieniem przyznawanym za wybitne osiągnięcia w zakresie promocji postaw proekologicznych i ochrony środowiska.

W ramach EKOZAKOPANE 2018 zostaną przeprowadzone także Warsztaty Dobrych Praktyk, a na gości, mieszkańców i turystów czekają liczne eventy ekologiczne, edukacyjne, sportowe i kulturalne, m.in. otwarcie EKOWYSTAWY na Wielkiej Krokwi, Wyścig o Puchar Dwóch Miast, e grand-prix aut elektrycznych Kraków-Zakopane czy specjalne Strefy dla najmłodszych. Pierwsze imprezy towarzyszące Forum odbędą się już w niedzielę, 3. czerwca.

Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych do aktywnego udziału w II Międzynarodowym Forum Energetyka i Środowisko EKOZAKOPANE 2018!

Więcej informacji na temat Forum EKOZAKOPANE 2018 oraz szczegółowa agenda wydarzenia (zakładka PROGRAM) dostępne są na stronie: www.ekozakopane.pl.

Justyna Orlikowska/Biuro Prasowe EKOZAKOPANE 2018