Oferta Agencji Reklamowej Fundacji Fortis

Swoiste formy reklamy pochodzą z czasów starożytnych. Stosowano wówczas reklamę w postaci napisów na ścianach budynków, kamiennych lub terakotowych szyldów karczmy, zajazdu.

Starożytni handlowcy wykrzykiwali oraz zachwalali cechy swoich towarów i dóbr. W ten sposób powstała pierwsza w historii forma reklamy – reklama ustna. W starożytnej Grecji pojawiła się reklama pisemna. Miała ona charakter spisanych informacji dotyczących wydarzeń kulturalnych i sportowych.

Wynalezienie przez Gutenberga druku zrewolucjonizowało reklamę. Za umowną datę wynalezienia druku uznaje się rok 1450. Pojawiły się pierwsze gazety, a w nich pierwsze reklamy prasowe.

Dzisiaj przedsiębiorcy decydują się na zlecanie wykonania reklam agencjom reklamowym. Nie ulega wątpliwości iż pracują tam ludzie kompetentni, posiadający wiedzę w zakresie tworzenia reklam, a także technik, jakie mogą zostać wykonane. Czy faktycznie zaplanowanie reklamy jest takie trudne? Okazuje się, że tak i to z dnia na dzień staje się zadaniem coraz bardziej wymagającym zaangażowania. Wciąż widzimy, jakie oryginalne i ciekawe patenty prezentują firmy, a reklamy rzeczywiście zapadają nam w pamięć. Zadaniem agencji reklamowej jest zatem to, aby przygotować nie tylko ciekawą ofertę Twojej firmy i zaprezentować jej mocne strony, lecz także wykorzystać elementy, dzięki którym reklama zostanie zapamiętana i zainteresuje odbiorców. Sami zauważamy, iż reklamy kolorowe, cechujące się dynamiką cieszą się naprawdę dużym powodzeniem. Niezwykle często wykorzystuje się także motywy graficzne bądź zaprasza do udziału znane osoby. Bardzo ważne jest także to, jaki kapitał na stworzenie reklamy jesteś w stanie przedstawić, ponieważ to także stanowi warunek tego, jaka technika tworzenia reklamy zostanie w danej sytuacji wykorzystana. Reklamy telewizyjne wydają się być najtrudniejsze w wykonaniu. Obok nich znajdują się reklamy radiowe, jednak w tym przypadku trzeba posługiwać się tylko wybranym, charakterystycznym hasłem reklamowym. Jego sformułowanie także zleca się najczęściej firmie zajmującej się kreowaniem wizerunku, ponieważ jej kreatywność i oryginalne pomysły sprawdzają się w najwyższym stopniu. Jeżeli chodzi o reklamę internetową, najczęściej stosuje się jakieś wizualne przesłanie do odbiorców, czasami jednak przedsiębiorca pokusi się o dodanie jakiejś akcji czy oprawy muzycznej. W dalszym ciągu mówi się jednak, iż jeżeli chodzi o internet, najlepszą formą promowania strony internetowej jest pozycjonowanie.

Jednak nawet najwyższa pozycja strony nie przyniesie zamierzonego efektu, jeżeli strona nie zainteresuje treścią, grafiką i przekazem medialnym odbiorcy. Internet umożliwia reklamę Twojej firmy (jej produktu bądź usługi) w prosty i tani sposób z możliwością dotarcia do wielu grup docelowych. Sieć umożliwia kontakty z dużą liczbą odbiorców zainteresowanych Twoim produktem lub usługą. Nie oznacza to, że media papierowe całkowicie straciły na znaczeniu. Co ciekawe, ze względu na dużą konkurencję, wostatnich latach systematycznie obniżana jest cena druku. Oznacza to, że takie formy reklamy jak wizytówki, plakaty czy ulotki zyskały na znaczeniu i mogą być dobrą alternatywą – ze względu na niskie koszty i łatwe dotarcie do klientów, ze szczególnym uwzględnieniem klientów lokalnych.

Drogi Przedsiębiorco!

Wiedząc już dlaczego jesteś skazany na reklamę, proponujemy Ci różne jej formy:

– reklama telewizyjna i radiowa (telewizja TVS, radio Silesia)

– realizacja krótkich filmów autoreklamowych do umieszczenia np. na stronie internetowej, w naszym studio (green screen) lub w Twojej firmie.

– streaming: wynajem sali webinarowej

– poligrafia: wizytówki, karty biznesowe, teczki ofertowe, ulotki, foldery, papier firmowy…

– druk wielkoformatowy: plakaty, folie, banery, papiery, mesh, canvas, rollup’y, flagi…

– kalendarze: listkowe, ścienne z nadrukiem firmowym, książkowe z znakowaniem termicznym lub tampodruk…

– tampodruk na gadżetach…

– tworzenie grafik i projektów

– button badge: przypinki-znaczki okazyjne okrągłe

– grawer w metalach

– grawerowanie i wycinanie laserowe: drewno, szkło, pleksi, skóra, korek, papier, karton, marmur, guma, silikon, porcelana i inne

– etykiety i naklejki: naklejki 3D, magnesy, etykiety

– haft

– reklama w magazynie Fundacji Fortis „Moja Firma”

– realizujemy też w miarę możliwości nietypowe zamówienia

Wszystko to dla Ciebie Drogi Przedsiębiorco w dobrych cenach (a jakże) i krótkich terminach realizacji.

Zapraszamy zatem do korzystania z usług naszej Agencji Reklamowej, a na pewno się nie zawiedziesz i wrócisz do nas nie raz.