Podaruj 1% Twojego serca!
Wystarczy pobrać bezpłatny Program PITY 2014r, a ten automatycznie uzupełni za nas dane Organizacji Pożytku Publicznego oraz wyliczy kwotę 1 procent podatku.
religa
Fundacja Rozwoju Kardiochirurgii im. prof. Zbigniewa Religi

Fundacja Rozwoju Kardiochirurgii im. prof. Zbigniewa Religi, ustanowiona przed 23 laty, z inicjatywy i pod kierunkiem Profesora, przyjęła za cel wdrożenie kliniczne najnowszych metod ratowania ludzkiego życia, gdy zagrożone jest serce.
Od 2008 roku Fundacja realizuje unikatowy, własny projekt protezy serca dla dzieci, która spełniać ma identyczne funkcje jak, opracowana przez nas i stosowana od 1996 roku w polskich klinikach, proteza dla dorosłych, która zastosowana już w ponad 280 przypadkach, służy jako pomost do transplantacji serca, metoda regeneracji chorego narządu lub alternatywa dla osób zdyskwalifikowanych do przeszczepu.

Pediatryczna proteza serca RELIGA-PED powstaje na bazie doświadczeń i rozwiązań technologicznych zastosowanych w urządzeniu dla dorosłych. Oparta jest na najnowszych rozwiązaniach konstrukcyjnych i materiałowych. Niebawem wejdzie w fazę eksperymentów klinicznych. Przeznaczona dla dzieci o masie ciała 20 – 40 kg, jest pierwszym urządzeniem w rodzinie protez serca, którą Fundacja zamierza stworzyć z myślą o coraz większych potrzebach wśród coraz młodszych pacjentów. To priorytetowe dla nas przedsięwzięcie wymaga jednak znacznych nakładów pieniężnych.
Niebagatelną pomocą w tej kwestii może być przekazanie 1% rocznego podatku od osób fizycznych na rzecz naszej Fundacji, która jest organizacją non profit i od 2004 r. posiada status organizacji pożytku publicznego (KRS: 0000069136).

Szanowni Państwo,
W związku zwracam się do Państwa z serdeczną prośbą o bezinteresowną pomoc w rozpropagowaniu akcji „1%” na rzecz naszej Fundacji mając nadzieję, że cel do jakiego dążymy wyda się Państwu słuszny i bliski sercu.

iskierka
Fundacja Iskierka dla dzieci z chorobą nowotworową

Dzięki Państwa wsparciu z tytułu 1% :
– wspieramy proces leczenia: kupując leki, sprzęt medyczny, remontując oddziały szpitalne i finansując badania naukowe,
– pomagamy chorym dzieciom i ich rodzinom przejść przez najtrudniejsze etapy leczenia poprzez projekty terapeutyczne i integracyjne.

Drukowanie

logo-fundacja-wstanmy-razem (1)
Fundacja Wstańmy Razem

Fundacja „Wstańmy Razem Aktywna Rehabilitacja” została powołana do życia w październiku 2013 roku. Każdy z Fundatorów w swoim życiu miał okazję docenić znaczenie profesjonalnie prowadzonej fizjoterapii, co pośrednio zainspirowało do założenia Fundacji między innymi Dariusza Gnatowskiego oraz Aleksandra Lizaka. Podstawowym celem Fundacji jest pomoc osobom potrzebującym specjalistycznej opieki (leczenie, rehabilitacja i wsparcie psychologiczne). Zależy nam także na edukacji pacjentów i ich bliskich w zakresie zapobiegania powikłaniom chorób przewlekłych.

W dalekosiężnych planach Fundacja pragnie założyć interdyscyplinarny ośrodek, w którym pacjentom udzielana byłaby pomoc we wszystkich aspektach, we współpracy ze specjalistami począwszy od chirurgów, kardiologów do podologów, fizjoterapeutów i psychologów.

W związku z tym iż nie jesteśmy jeszcze jako Fundacja Organizacją Pożytku Publicznego, nie możemy liczyć na Państwa wsparcie w formie 1% podatku. Jeżeli jednak chcecie Państwo pomóc i wesprzeć nas w naszych działaniach statutowych, będziemy bardzo wdzięczni za darowizny przekazane na nasze konto :

IDEA BANK S.A 86 1950 0001 2006 0738 0747 0002

KRS: 0000493657; REGON: 123021277; NIP: 679 309 77 69

więcej na  : http://aktywnarehabilitacja.pl/

D.Gnatowski
sosdlajamnikowblack
SOS dla Jamników

Fundacja SOS dla Jamników jest organizacją, której misją jest pomagać porzuconym jamnikom, jamnikom w schroniskach, jamnikom w potrzebie, w drodze do nowego domu, w drodze do nowego życia. W miarę naszych możliwości wyciągamy jamniki ze schronisk, z ulicy, z domów, w których nie maja należytej opieki, są bite, głodzone i zaniedbane. Pomagamy w ich leczeniu, umieszczamy w domach tymczasowych, przygotowujemy do adopcji i szukamy najlepszych na świecie, kochających domów stałych.

Jeśli chcesz do nas dołączyć, chcesz nam pomóc, kochasz tą rasę albo po prostu nie jest Ci obojętny los zwierząt podaruj nam 1% Twojego Serca.

procent_SOS

Więcej na: SOS dla Jamników

1% podatku mogą przekazać:
  • ryczałtowcy – PIT 28,
  • przedsiębiorcy – PIT 36,
  • przedsiębiorcy-liniowcy – PIT 36L,
  • pracownicy – PIT 37,
  • gracze giełdowi – PIT 38,
  • osoby, które sprzedały nieruchomość – PIT 39.