Kurs Florystyki I i II stopnia.

W czasie 90 godzin zajęć ( 15 dni ) realizujemy do 85% ćwiczeń praktycznych. Oferujemy konkurencyjne ceny już od 799 zł. Zajęcia odbywają się 3 razy w tygodniu w godzinach od 9.00 do 15.00 w Katowicach.
Istnieje możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości godzin w ciągu dnia szkoleniowego jak również zmiany ilości dni szkoleniowych w tygodniu jak również prowadzenia kursów w języku angielskim lub niemieckim.

Do czego przygotuje kurs?

Kurs florystyczny I i II stopnia pozwoli uczestnikom zdobyć unikalne techniki kompozycji kwiatowych. Bukieciarstwo, florystyka to obecnie bardzo modna dziedzina. Rozwija zmysł estetyczny, kolorystyczny, wyczucie proporcji oraz
zręczność. Układanie kwiatów staje się zajmującym hobby, jak i sposobem na życie zawodowe, rozwijania swoich umiejętności i pasji.
Kurs I stopnia skierowany jest do osób, które chcą na co dzień, zawodowo zajmować się profesjonalną florystyką. I stopień kursu przedstawia zagadnienia podstawowe i średnio zaawansowane z zakresu florystyki.. Natomiast kurs II stopnia przeznaczony jest dla osób, które wiążą z florystyką działania biznesowe, mają doświadczenie w branży florystycznej oraz poszukują nowego pomysłu bądź inspiracji. Istnieje możliwość prowadzenia kursu w języku niemieckim lub angielskim.

Czego można się nauczyć podczas kursu?
Dzięki szkoleniu każdy uczestnik:

• dowie się jak wygląda aktualnie rynek florystyczny;
  • pozna barwy i zasady kompozycyjne;
  • zdobędzie podstawową wiedzę na temat teorii bukieciarstwa i jej historii,
  • zdobędzie wiedzę dotyczącą narzędzi oraz preparatów stosowanych we
    florystyce
  • pozna techniki pielęgnacji roślin
  • wykorzystywane we florystyce, pozna kompozycje roślin ciętych;
  • dowie się jak doradzić klientowi wybór odpowiednich kwiatów do okazji,
  • zdobędzie wiedzę teoretyczną i praktyczną z zakresu florystyki ślubnej, pogrzebowej czy okolicznościowej,
  • zdobędzie informacje ze świata florystyki.

Praca po ukończeniu kursu.
Umiejętności zdobyte na kursie florystyki pomogą uczestnikom w znalezieniu pracy w zawodzie bukieciarza – florysty. Po kursie wielu absolwent może otworzyć własną działalność gospodarczą, podjąć pracę jako florysta zarówno w małej kwiaciarni jak i dużym przedsiębiorstwie, może nawiązać współpracę z konsultantami ślubnymi oraz architektami krajobrazu.

Korzyści z uczestnictwa w szkoleniu?

• Po ukończeniu kursu uczestnik będzie mógł podjąć pracę w kwiaciarni, nawiązać współpracę z firmami organizującymi śluby, z firmami, które zajmują się dekorowaniem kwiatami hoteli, bankietów, kongresów oraz
    imprez okolicznościowych jak i założyć własną działalność gospodarczą.
    imprez okolicznościowych jak i założyć własną działalność gospodarczą.
  • Małe grupy, maksymalnie do 10 uczestników zapewniają indywidualne podejście osoby szkolącej podczas zajęć praktycznych.
  • Zapewnimy materiały szkoleniowe oraz wysoką jakość szkolenia. W ramach szkolenia dostępne są materiały szkoleniowe, książki, rośliny do pracy nad kompozycjami, narzędzia, naczynia, wstążki i inne potrzebne dekoracje.

Program kursu
STOPIEŃ I FLORYSTYKI

• Zawód florysta
  • Materiałoznawstwo
  • Roślinny
  • Kompozycje i kolory
  • Zasady kompozycji florystycznych
  • Zasady kompozycji kwiatów sztucznych
  • Sposoby wiązania wstążek i kokard
  • Pakowanie prezentów
  • Dekorowanie roślin doniczkowych
  • Egzamin teoretyczny
  • Ocena jakości roślin
  • Przygotowanie roślin do sprzedaży
  • Florystyka okolicznościowa
  • Florystyka ślubna
  • Dekoracje stołów weselnych i okazjonalnych
  • Sztuka układania kwiatów w naczyniach

STOPIEŃ II FLORYSTYKA ZAAWANSOWANA

1.Marketing wyrobów i usługi florystyczne
2. Rozmowa z klientem, obsługa klienta
3. Trendy florystyczne
4. Florystyka komunijna
5. Biżuteria floralna
6. Florystyka Adwentu, Bożego Narodzenia i Wielkiej Nocy
7. Florystyka pogrzebowa

Kurs florystyki I stopnia – 799 zł
Kurs florystyki II stopnia -799 zł
Kurs florystyki I i II stopnia - 1598 zł

Czas trwania szkolenia 90h
Zajęcia odbywają się 4 dni w tygodniu po 7 godzin
(Istnieje możliwość zmiany ilości godzin w danym dniu oraz ilości dni szkoleniowych w tygodniu)

Cena obejmuje wynagrodzenie trenerów, materiały szkoleniowe, wynajem Sali, certyfikat ukończenia szkolenia, catering.

Zajęcia odbywają się w nowoczesnej multimedialnej sali szkoleniowej, wyposażonej w multimedialny ekran, kamery – dzięki którym można nagrać szkolenie, na pamięci przenośnej lub płycie przekazać uczestnikom oraz transmitować online do maksymalnie 1000 osób, sala jest klimatyzowana.

Wysoka jakość szkoleń potwierdzona certyfikatem ISO 9001:2008 oraz ISO 31000:2009