W dniu 08.07.2015 r. Fundacja Fortis zaprasza na konferencję "Odpowiedzialność Członków Zarządu".
Konferencja poświęcona będzie:
  • odpowiedzialność odszkodowawcza członków zarządu i członków rady nadzorczej wobec wierzycieli oraz wobec spółki
  • odpowiedzialność członków zarządu spółki z o.o. za zobowiązania cywilnoprawne spółki
  • odpowiedzialność członków zarządu spółki za zobowiązania publicznoprawne
  • odpowiedzialność karnoskarbowa członków zarządu
  • odpowiedzialność karna członków zarządu spółki z o.o./spółki akcyjnej (tzw. przestępstwa menadżerskie)
Głównym mottem konferencji jest pytanie: JAK CHRONIĆ ZARZĄD PRZED SKUTKAMI BŁĘDNYCH DECYZJI I ZWIĄZANYCH Z TYM ROSZCZENIAMI?
Na to bardzo ważne pytanie odpowie uczestnikom konferencji pan Marek Zychla, którego sylwetkę przedstawiamy obok.
Na konferencję zapraszamy członków zarządów i rad nadzorczych spółek i ich prezesów oraz właścicieli firm.
Za względu na pojemność sali wykładowej Fundacji - ilość miejsc ograniczona. W celu zgłoszenia chęci uczestnictwa w konferencji należy pobrać druk "Formularz zgłoszeniowy", wypełnić go i odesłać drogą elektroniczną na adres kontakt@fundacjafortis.pl . Proszę zapoznać się również z agendą konferencji.
Pliki do pobrania:
Formularz
zgłoszeniowy
Agenda
konferencji
Recenzje
Bliższe informacje:
Ryszard Krause tel.: 881 475 520
lub wolontariusz Fundacji Fortis który zaprosił Państwa do udziału w konferencji.
Marek Zychla radca prawny, prawnik z wieloletnim doświadczeniem w obsłudze prawnej przedsiębiorców, w tym w szczególności spółek prawa handlowego. Specjalizuje się w prawie handlowym, cywilnym i prawie pracy. Brał udział w analizach przed prywatyzacyjnych oraz wielu prywatnych audytach prawnych firm. Wspólnik w spółkach grupy VINCI & VINCI, zarządza VINCI & VINCI Kancelarią Radcy Prawnego i Adwokata, M.Zychla, P.Vinci sp.k. w Katowicach. Prezes zarządu Śląskiego Związku Pracodawców Prywatnych, należącego do Konfederacji Lewiatan. Członek zarządu Brembo Poland sp. z o.o. w Dąbrowie Górniczej.

Wpisany na listę radców prawnych pod numerem kt-2179 .