Magazyn Moja Firma

Szanowni Państwo

Przed Państwem kolejne wydanie Magazynu „Moja Firma” Generator Rekomendacji. Magazynu w nowej odsłonie, tak samo zresztą jak w nowej odsłonie działa Fundacja Fortis. W jakim kierunku poszły zmiany w Fundacji Fortis przeczytacie Państwo w artykule „Czasy się zmieniają a my razem z nimi” , natomiast zmiany w magazynie to wprowadzenie przez nas działów oznaczonych kolorami, żeby łatwiej mogli Państwo znaleźć temat, który budzi największe zainteresowanie. Postawiliśmy na prawo. Szereg nowych przepisów prawnych korzystnych dla przedsiębiorców, przyjaznych rozwiązań dla biznesu, sukcesja w firmach rodzinnych, to tylko niektóre tematy, które są dla Państwa ważne i o których powinniście wiedzieć. Tymi nowościami nasi autorzy – eksperci Fundacji Fortis będą się z Państwem dzielić na łamach kolejnych wydań. Finanse, edukacja finansowa – tym zajmowaliśmy się od zawsze. Teraz jednak położyliśmy większy nacisk na edukowanie przedsiębiorców w zakresie finansów czyli elementarnej wiedzy dotyczącej planowania finansowego, zarówno finansów przedsiębiorstwa jak i finansów osobistych.

Pomyśleliśmy, że ciekawym ukaże się Państwu dział związany ze zdrowiem przedsiębiorcy. Dbanie o siebie, zapobieganie ważniejsze od leczenia, nowe metody diagnostyki. Przedsiębiorca aby mógł sprostać obowiązkom wynikającym z prowadzenia biznesu musi być zdrowy i musi o siebie dbać, a naszą rolą jest pokazanie jak to zrobić.

Czas wolny i odpoczynek na to każdy powinien znaleźć czas. W dziale „Czas wolny” będziemy przedstawiać Państwu ciekawe miejsca, urokliwe zakątki, gdzie nawet podczas krótkiego, weekendowego pobytu naładujecie Państwo akumulatory.

W dziale „Wokół nas” pokazywać będziemy Państwu wydarzenia, w których uczestniczyliśmy albo w których będziemy brać udział. Jako wydawca magazynu oraz ze względu na dział mediów w Fundacji Fortis często sprawujemy na różnego rodzaju wydarzeniach patronat medialny i relacjami z tych wydarzeń będziemy się z Państwem dzielić.

Zapraszam do ciekawej lektury w nowej odsłonie.

Anna Rissmann

Chcesz promować siebie, swoją firmę, twórczość, produkty, czy usługi?

Twoja grupa docelowa to: przedsiębiorcy z sektora MŚP, właściciele firm, managerowie wyższego i średniego szczebla, samorządowcy oraz zarządy instytucji otoczenia biznesu. Dzięki naszemu kwartalnikowi, trafisz bezpośrednio do zainteresowanych Twoją propozycją.

Patronaty medialne

Fundacja Fortis jest patronem medialnym wielu wydarzeń, takich jak konferencje, kongresy i fora, które związane są tematycznie z rozwojem przedsiębiorczości, wprowadzaniem nowych rozwiązań w obszarze zarządzania oraz innowacji technologicznych w biznesie. Promujemy również inicjatywy dotyczące współpracy prywatno-publicznej oraz międzynarodowych kontaktów gospodarczych.

redakcja

Naszą redakcję tworzy zespół ekspertów zajmujących tematyką biznesową. Publikujemy u nas teksty tworzone zarówno przez przedsiębiorców, jak i pracowników naukowych. Zapraszamy do współpracy z magazynem osoby specjalizujące się różnych obszarach funkcjonowania przedsiębiorstw, takich jak finanse, zarządzenie, marketing, nowe technologie, prawo oraz zdrowie.

Archiwum Moja Firma

W magazynie dotykamy rozmaitych spraw związanych z prowadzeniem przedsiębiorstw i rozwojem biznesu. Opisujemy współczesne trendy oraz konkretne przypadki (case study). Nasze teksty nie tracą na aktualności. Dlatego udostępniamy archiwum, które zawiera numery naszego magazyny od roku 2013.