Lean manufacturing

Cel szkolenia

Szkolenie ma za zadanie zapoznać uczestników z zasadami i narzędziami Lean Manufacturing, uczestnicy pogłębią wiedzę na temat metod wdrażania i utrzymania standardów oraz poznają korzyści z wdrożenia konkretnych narzędzi Lean Manufacturing.

Profil uczestników

Szkolenie przeznaczone jest dla osób zarządzających: właścicieli firm produkcyjnych, zarządu, kierowników produkcji oraz wszystkich osób odpowiedzialnych za pracę grup ludzkich i procesy twórcze/produkcyjne w przedsiębiorstwie.

Korzyści wynikające z ukończenia szkolenia

Uczestnicy poznają narzędzia Lean Manufacturing i nauczą się ich używać w redukcji strat w przedsiębiorstwie.

Program szkolenia

• komunikacja interpersonalna,
  • inicjowanie kreatywności,
  • organizowanie pracy zespołowej,
  • motywacja własna a zaangażowanie w proces,
  • wartość własnych celów a zaangażowanie w pracy,
  • inspirowanie współpracowników do zmiany dla wzrostu zaangażowania,
  • teoria Lean Manufacturing,
  • narzędzia Lean Manufacturing,
  • symulacja procesu produkcji w postaci gry Lean Factory. Uczestnictwo w grze Lean Factory daje możliwość odczucia wszelkich problemów pojawiających się w procesie produkcji, przejęcia roli zarządzania procesem jako inżyniera procesu, wzięcia udziału w rozliczaniu kosztów i identyfikacji źródeł strat, obserwacji wpływu właściwej wizualizacji na wynik, budowaniu standaryzacji pracy .

Czas trwania szkolenia

2 dni

Cena szkolenia

1 659,35 PLN