Metoda Proti – innowacja w nauce języka angielskiego dzieci w wieku 3-8 lat

Cel szkolenia

Każdy uczestnik po ukończeniu szkolenia:

• Pogłębi i uporządkuje swoją dotychczasową wiedzę i umiejętności pedagogiczne w zakresie specyfiki pracy z dziećmi w wieku 3-8 lat
  • Uzupełni swoją wiedzę o znajomość innowacyjnej Metodę Proti
  • Będzie potrafił korzystać z pomocy dydaktycznych z serii Proti , w tym z platformy e-learningowej eProti, dając tym samych dzieciom mocny fundament do dalszej nauki języka angielskiego w kolejnych latach edukacji
  • Przećwiczy ( na praktycznych warsztatach) metody i formy pracy zarówno z małą , jak i dużą grupa dzieci, pozna szereg zabaw zarówno statycznych, jak i dynamicznych
  • Nauczy się reagować w sytuacjach trudnych ( w tym z utrzymaniem dyscypliny na zajęciach, odpowiednich reakcji w przypadku, gdy w grupie mamy np dziecko ze stwierdzonym ADHD )

Profil uczestników

Grupa docelowa Absolwenci Pedagogiki Przedszkolnej i Wczesnoszkolnej Absolwenci Filologii Angielskiej Nauczyciele, którzy chcą prowadzić zajęcia j.angielskiego z dziećmi w wieku przedszkolnym Opiekunki dziecięce

Korzyści wynikające z ukończenia szkolenia

Uczestnik po ukończonym szkoleniu nabędzie umiejętności z zakresu nauczania języka angielskiego dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym. Dzięki autorskiej metodzie PROTI opiekun/opiekunka jest przygotowany do pracy w przedszkolach prowadzących naukę j. angielskiego. Szkolenia organizowane jest dla opiekunów/ opiekunek przedszkolnych, ale adresatami mogą być również osoby, które chciałyby usystematyzować wiedzę i planują podjąć zatrudnienie w tym zawodzie lub opiekować się dziećmi w wieku przedszkolnym.

Program szkolenia

Ramowy program

• Budzenie kreatywności uczestników - ćwiczenia
  • Omówienie Metody Proti - wprowadzenie