Opinie uczestników

Dariusz Bogacki

Niedawno wziąłem udział w cyklu szkoleń dotyczących funduszy unijnych, które poprowadził ekspert z Fundacji Fortis w ramach Klubu Efektywnego Biznesu.

Na szkoleniu dowiedziałem się jakie są planowane projekty i działania w ramach Funduszy Unijnych z nowej perspektywy 2014-2020. Najbardziej cieszy mnie fakt, że otrzymałem cenne wskazówki, nie tylko jak napisać projekt, ale także jak go rozliczyć.

Prelegent przekazywał wiedzę w oparciu o doświadczenie poprzednich wielu lat pracy z dotacjami unijnymi i często odwoływał się do konkretnych projektów, sytuacji i przykładów z wdrażania setek projektów unijnych.

Polecam to szkolenie instytucjom pracującym z dotacjami oraz każdemu przedsiębiorcy i jego pracownikom, którzy planują skorzystanie z dotacji unijnych w najbliższych latach, nawet jeżeli mają już wprawę w poprzedniej perspektywie 2007-2013. Ponieważ czasem jeden niuans, jedna data czy konieczność innego niż do tej pory sposobu rozliczenia może spowodować katastrofę w uzyskaniu dofinansowania lub jego rozliczenia.

Dariusz Bogacki

Dyrektor Rozwoju Biznesu